10 Φεβ 2012

PIZZA SPECIAL ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ

PIZZA SPECIAL ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ

Υλικά:

για τη ζύμη
  • χλιαρό νερο(περίπου ενα ποτήρι)
  • μαγιά(ξηρή/νωπή)
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 500-700 γραμ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη


επιπλέον υλικά
  • σάλτσα ντομάτας(περίπου 150 γραμ.)
  • 750 γραμ.κασέρι Gouda
  • 250 γραμ. τυρί φέτα
  • 150 γραμ. ζαμπόν
  • 150 γραμ. μπέικον
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • μανιτάρια(περίπου 100 γραμ.)
  • μισό κρεμμύδι
  • καλαμπόκι κονσέρβα
  • ρίγανη
(ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜMΕΝΑ)

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το νερό και το ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.(Το νερό θα πρέπει ναι είναι χλιαρό και όχι καυτό!).Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί εντελώς.Ρίχνουμε το ξύδι,το αλάτι,τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε για περίπου 2 λεπτά.Αφήνουμε το ζυμάρι σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ώστε να φουσκώσει.(Μην είστε βιαστικές γιατί κάποτε έκανα το ίδιο λάθος και πήγαινε χαράμι όλη η πίτσα!)

Μέσα σε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί ρίχνουμε λάδι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.Έπειτα απλώνουμε το ζυμαράκι με το χέρι(αν μας περισσέψει ζυμάρι το βάζουμε σε μεμβράνη και το φυλάμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά που θα δούμε ταινία).Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμάρι και από πάνω ρίχνουμε τη ρίγανη.Βάζουμε μια μικρή στρώση απ'το κασέρι(περίπου το μισό) και έπειτα  το καλαμπόκι,το ζαμπόν και το μπέικον.Ύστερα απλώνουμε το κρεμμύδι.Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο κασέρι,τις πιπεριές,τα μανιτάρια και τη φέτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 45-50 λεπτά και τσουπ! ΕΤΟΙΜΗ :)

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ